Dropbox Ortak Paylaşımı Kaldırıyor




411 kez görüntülendi

dropbox

Dropbox  ücretsiz kullanıcılara artık, ortak klasör hesabını kaldırıyor!

Peki ya dropbox’da ortak klasör paylaşımı yapanlar ne olacak?

Dropbox’u diğerlerinden ayıran özellik artık ücretsiz kullanıcılara sunulmayacak. Dropbox, 3 Ekim 2016’da ücretsiz kullanıcılara yönelik olarak bir web tarayıcısında HTML içeriği oluşturma bağlantılarını paylaşma seçeneğini devre dışı bıraktı. Dropbox’unızdaki HTML içeriğini doğrudan görüntüleyen bir web sitesi oluşturduysanız, artık tarayıcıda oluşturulmaz. HTML içeriği kendi  Dropbox’unuzda kalır ve paylaşalabilirsiniz Ortak  klasör, hesabınız için özel olan standart bir Dropbox klasörüne dönüştürülecektir. Bu geçiş otomatik olarak gerçekleşecek.

4 Ekim 2012’den sonra oluşturulan hesapların  artık herkese açık klasörü olmayacak.  Arkadaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla paylaşım bağlantısını kullanarak Dropbox kullancılarna yinede  herhangi bir şeyi hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

 

Geçişten sonra, birisi mevcut bir genel klasör bağlantısını ziyaret ettiğinde bir hata sayfası görürler. Herhangi bir genel klasör içeriğini tekrar paylaşmak isterseniz, diğer paylaşım yöntemlerinden herhangi birini kullanmanız gerekir.

Dropbox Pro ve Business kullanıcıları:

1 Eylül 2017’den itibaren artık HTML içeriğini kullanamayacaklar ve Public klasörü ve paylaşım işlevi devre dışı bırakılacaktır.

Dropbox Pro ve Business kullanıcıları Dropbox’ınızdaki dosyaları Public klasörüne sürükleyip bırakarak bağlantılar oluşturabilecekler.

Arkadaşlarınız ve meslektaşlarınız dosyayı indirmeyi veya tarayıcıda görüntülemeyi seçebilecekler.

Yaptığınız düzenlemeler orijinal sürümü etkilemeyecek.

Ancak dosyada herhangi bir değişiklik yaparsanız, düzenlemeleriniz bağlantı içinde güncellenecektir.

Bağlantıları e-postalarınıza, anlık iletilerinize ve web sayfalarınıza yapıştırarak da bağlantıya gönderebilirsiniz.

 

 



Konu Hakkındaki Yorumunuzu Yazabilirsiniz!

*